Wat is geweest


Oude meester in Rottum: Kees Visser (1884-1939)

In de dorpskerk van Rottum zijn meestal exposities te zien van hedendaagse kunstenaars. Deze keer hangt in de kerk echter het werk van een oudere meester. Te zien is werk van Kees Visser die wordt geboren in 1884 en overlijdt in 1939.

Toen de nieuwe dorpskerk in Rottum in 1889 werd geopend, zag ons land er nog heel anders uit. Het is meer dan 100 jaar geleden dat Kees Visser zijn omgeving schildert. In 1910 studeert hij af aan de Academie voor Beeldende Kunst in Rotterdam. Op zijn schilderijen en etsen kijken we naar het Nederland aan het begin van de vorige eeuw.

In die tijd worden in Rottum de laatste restanten van het klooster en  de oude kerk  afgebroken en een nieuwe eenvoudige dorpskerk is in  gebruik  genomen. In de steenfabrieken rond Rottum werken talloze arbeiders.  Rottum heeft diverse winkeltjes en zelf een grote kermis.  De tijd waarover Jan Boer verhaalt.

Op de etsen en schilderijen van Kees Visser zien de dynamiek in de nieuwe zeehaven Rotterdam, de straten van het oude Rotterdam en de rust van het platteland: de  schuren, boerderijen, duinen en grillige bomen aan de waterkant.

 Kerk: Schilderijen van Kees van Schie:  10 oktober   2023 - 10 januari 2024


T Hoeske: De heks die zich per ongeluk uit het toverboek naar Rottum had  getoverd heeft de toverspreuk weer gevonden. Zij is nu weer terug naar waar ze vandaan kwam en heeft Rottum verlaten. Heksje, misschien kom je een andere keer weer terug!


Kerk: BLOEMENRIJKDOM, een levenslange fascinatie, een expositie van Trudy Beekman.

13 juli tot en met 7 oktober.


 Kerk: Zaterdag 26 augustus: Yesterdays

de try-out voorstelling van "de koning van Elders".

Een muzikale raamvertelling van Janneke Renkema en Gerhard Wentink


Kerk Rottum:Schilderijen van Frida Pathuis en sieraden van Doekla Steenhuis. 15 april tot en met 9 juli


Kerk Rottum: 14 januari tot 10 april: Pieky Doornbos- Hilgenga: Mixed media


Keramiek van Margreet de Vries en schilderijen van Marjan Nagtegaal 

20 oktober 2022 tm 10 januari 2023


Kerk Rottum 18 en 19 november 2022  19.30 uur 


Kerk: 30 juli t/m 18 oktober 2022

Jan Bodde: Gelaat

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb