In de kerk van Rottum: 13 juli tot en met  9 oktober 

Trudy Beekman

Bloemenrijkdom, een levenslange fascinatie. Tekeningen en aquarellen.

De grote werken heten 'Bermen'.

Het zijn brede werken (90 x 50) gemaakt in een gemengde techniek met pen en aquarel, getekend op passe-partout karton, ingelijst in houten wissellijsten en glas.

"Mijn fascinatie voor bloemen is begonnen in mijn jeugd, toen ik als kind van 5 verdween in de zee van bloemen in de hooilanden rond Wageningen. Ik was zo klein dat ik de bloemen in hun volle lengte zag links en rechts van me. De aanblik van een berm 'van opzij' is gebleven, en het gevoel van onvoorstelbare weelde die dat bij mij oproept. "

Bermen vormen een doorsnede  van wat er allemaal groeit op een bepaalde plek. Dat kan een grazige plek zijn in een bosgebied (Wageningen) of het talud van een snelweg (Hoevelaken). Het is  interessant  hoe veel soorten daar groeien die kenmerkend zijn voor de grondsoort en de groeiplaats ten opzichte van de zon.  Het gaat  niet alleen om de schoonheid, maar ook om de soortenrijkdom. Elke plant telt, maar men ziet  soms ook  insecten in het werk van Trudy Beekman. 

Steeds  meer mensen missen de overdaad van bloemen in de berm.  De bloemen in de berm zijn  van ecologische en maatschappelijke waarde.

Laat u verrassen en zie wat  er  allemaal in een berm groeit!

 

 


Geland:  in  't hoeske van Thais Joaptje, met haar vriendjes en al haar spulletjes.  Doe het deurtje maar open en kijk even binnen of ze thuis is.

Ook in 't hoeske van Thais Joaptje:  gedichten van Jan Boer en illustraties.